Peelfeesten - A Tribute to Queen
Zaterdag, 15 Juni 2019, 20:00

Valentine, a Tribute To QUEEN

Een fantastische band samengesteld, zodat de sound van Queen nu ook live kan worden gebracht, onder de noemer "A tribute to Queen".

In 2011 werd Robby Valentine gevraagd een optreden te verzorgen voor de Nederlandse Queen Fanclubdag 2012. Hij kreeg ruim de tijd, en 1 opdracht: breng een eerbetoon aan jouw helden: Queen.

Wat volgde was een maandenlange eenzame opsluiting in zijn studio. Minutieus werd de muziek van Queen beluisterd, opgeschreven en opnieuw ingespeeld. Stem voor stem, instrument voor instrument. Op deze manier creëerde hij zijn eigen begeleidingsband voor de show: Robby Valentine A Tribute to Queen.

Omdat het zonde zou zijn al deze maanden van intensieve arbeid alleen te gebruiken voor dit ene optreden, besloot hij naast alle opnames voor de geluidsbanden die hij bij zijn optreden zou gebruiken, ook de zang, de piano en gitaarpartijen op te nemen om zo zijn eigen tribute album op te nemen. Live kwam dit neer op een fantastische onemanshow. Waarbij Valentine van gitaar naar vleugel rende, en de zaal wist te betoveren met zijn haast exacte benadering van het origineel.

Het album én het optreden waren zo'n succes dat hij in april 2012 werd uitgenodigd op de Britse Queen Convention, en wederom werd teruggevraagd op de Nederlandse Queen Fanclubdag, maar nu als hoofdprogramma, voor een twee uur durende show. Speciaal voor dit laatstgenoemde optreden werd een tweede tribute album opgenomen.

Zaterdag 15 juni beleeft Robby een nieuwe fase in zijn succes met zijn optreden in Helenaveen met "A Tribute to Queen".

Kaarten in voorverkoop: €10,-
Kassa: €12,50